Gradski derbi: “Špansko ima najkvalitetniju momčad u ligi, moramo pobijediti Zagreb”

U subotu je na rasporedu derbi zapadnog Zagreba i 12. kola 4. NL Središte Zagreb.

U Špansko stiže u Zagreb, utakmica se igra u 14 sati, a  na glavnom terenu u 11 sati počinje trening engleske U-17 reprezentacije, što je dodatna atrakcija i magnet za navijače da pohode derbi u što većem broju.

Uoči utakmice premijerno će na stadionskom razglasu biti puštena nova klupska navijačka pjesma, koju potpisuju zagrebačka rock’n’roll skupina Lucky Day Band i pjesnik Aljoša Đugum.

Gledat ćemo okršaj nekadašnjih nositelja zagrebačkog nogometa. Nekadašnji ugledni drugoligaš protiv bivšeg prvaka Hrvatske. Sudar klubova s velikom tradicijom.

Gradski derbi Špansko – Zagreb u subotu u 11 sati

Špansko trenutačno drži šesto mjesto na ljestvici sa 17 bodova, dok je Zagreb deveti s 14 bodova. Obje momčadi su u pozitivnom trendu: Špansko u posljednjih pet kola bilježi dvije pobjede i tri remija, a Zagreb u posljednjih šest kola dvije pobjede i četiri remija.

Ishod derbija mogao bi odrediti sezonu obiju momčadi. Uoči početka prvenstva imale su ambiciju borbe za prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja. Budući da su prvoplasirane Ravnice odmakle na 25 bodova, dok drugoplasirana Mladost iz Zaboka ima 24 boda, posve je jasno da je pobjeda imperativ i za Špansko i za Zagreb ako žele zadržati realne izglede da se uključe u borbu za prvo mjesto.

Utakmica je tim bitnija za Špansko jer u 13. kolu gostuje kod Ravnica, a taj okršaj mogao bi biti prijeloman za čitavo prvenstvo.

„Slažem se s tom analizom. Pred nama su dvije krucijalne utakmice. Ako uzmemo tri boda protiv Zagreba i onda pobijedimo Ravnice, priključit ćemo se vrhu i biti kandidati za prvaka. Ako izgubimo, bit će to, realno, kraj naših nadanja. Stoga je jasno da moramo ići na pobjedu“, kaže nam Marko Sekulić, ponajbolji igrač Španskog, a za mnoge i najbolji.

“Imamo najkvalitetniju momčad u ligi, ali nedostaje nam centarfor”

„U pozitivnom smo nizu, ali ostaje žal za nekim izgubljenim bodovima. Trebali smo imati bolji učinak, no što je tu je, moramo se nastaviti boriti, ništa još nije izgubljeno.“

Sekulić ističe da Špansko ima snagu i kvalitetu probiti se na vrh.

„Imamo kvalitetu, to uopće nije upitno. Sigurno smo među tri najkvalitetnije momčadi u ligi, a mislim čak i da smo najkvalitetniji.  Nije subjektivno mišljenje, doista igramo najbolje, no problem nam je realizacija. To već vide i gledatelji na tribinama. Igramo dobro u polju, stvaramo puno šansi, no teško zabijamo. Nema nam druge nego da svi skupa još više zapnemo i pokušamo zabijati sa svih pozicija. Imamo raznovrsnost, to nam je velika prednost.“

Ističe da igra Španskog puno ovisi o stanju terena na kojima se igra.

„Gajimo tehničku, pas igru, igramo od noge, pa nam ne odgovaraju grbavice, što je čest slučaj na gostovanjima u ovoj ligi. No doma nam je možda još i teže jer protiv nas svi igraju bunker. U gostima barem suparnici igraju otvorenije, pa je i nama onda lakše razviti igru. Ne igramo na preskakanje i duge lopte, ne volimo nabijati, a ponekad je to jedini način da se uzmu bodovi.“

“Možemo pobijediti i Zagreb i Ravnice te se boriti za prvaka”

Možda i najkreativniji igrač Španskog uvjeren je da Špančani jesenski dio sezone mogu završiti uspješno.

„Radimo dobro na treninzima, zalaganje je na visokoj razini, atmosfera je odlična. Imamo sve preduvjete da zaredamo s pobjedama. Zagreb ima opasnu momčad, ove sezone u gostima igra bolje nego kod kuće, ali mislim da smo bolji i da ćemo to pokazati u subotu. Gledatelji će imati što vidjeti jer obje momčadi gaje kombinatornu igru. Pozivam navijače da pohode tribine u što većem broju. Trebat će nam njihova podrška“, poručuje Sekulić i zaključuje:

„S pobjedom protiv Zagreba lakše ćemo ići na derbi s Ravnicama. Uvjeren sam da možemo slaviti u obje utakmice. Ako dočekamo zimsku stanku s razumnim zaostatkom za liderom, na proljeće ćemo imati veliku šansu. Nadam se da ćemo na zimu dovesti tog toliko očekivanog centarfora, a onda ćemo biti brutalno jaki i spremni za sami vrh.“

https://www.sofascore.com/team/football/nk-spansko/189837

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)