Lea Bošković ostvarila ranking karijere: “Nastup u kvalifikacijama Australian Opena veliki je izazov”

Lea Bošković

Ambiciozna hrvatska tenisačica Lea Bošković (24) uspješno je završila mini-pripreme u Zagrebu i sprema se za put u Australiju, točnije u Canaberru, gdje započinje australsku novogodišnju turneju.

“Vrhunac će biti nastup u kvalifikacijama za Australian Open. Dobro sam se pripremila, u dobroj sam formi i očekujem da ću pružiti maksimum mogućnosti, a koji rezultat ću postići, to ćemo tek vidjeti. To je za mene veliki izazov, teško je bilo što prognozirati, ali nema nikakvog pritiska”, skromno će Bošković, koja stanuje u blizini Španskog, na Oranicama, a čiji je otac Đuro član Skupštine NK Špansko i prijatelj kluba.

Lea Bošković odlazi na turneju u Australiju i nastupit će u kvalifikacijama za Australian Open

Kada je Lea u Zagrebu, katkad oboje navrate do klupskog kafića.

“Dok sam bila mlađa i imala više vremena, znali smo odraditi trening na obližnjim teniskim terenima i potom pogledati utakmicu ili trening nogometaša Španskog. Naravno da navijam za Špansko i pratim njegove rezultate. Vidim da puno djece trenira u Španskom, da škola dobro funkcionira… Dojma sam da se oko kluba opet stvorila dobra vibra i to mi je jako drago”, ističe Lea, koja je početkom prosinca dosegla najveći ranking u karijeri na WTA ljestvici.

Lea Bošković odradila je mini-pripreme u Zagrebu i odlazi na novogodišnju turneju u Australiju

Nakon vrlo uspješnih nastupa na ciklusu ITF-ovih turnira popela se na 210. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

“Od srpnja do studenog igrala sam u tri pojedinačna finala i osvojila turnir u španjolskoj Bazi, gdje sam igrala i u finalu parova. Zadovoljna sam ostvarenim napretkom, pogotovo jer sam prije godinu dana imala problema s ozljedama i to me je dosta usporilo. Već duže vrijeme dobro se osjećam i to se vidi na rezultatima”, ističe Lea, koja je od najmlađih uzrasta članica hrvatske reprezentacije, a nastupala je i u Fed Cupu. Debitirala je 2018. pobjedom protiv Slovenke Kaje Juvan. Zasad u Fed Cupu ima skor od tri pobjede i tri poraza.

“Cilj mi je u novoj sezoni ući među 150 najboljih tenisačica na WTA ljestvici”

U karijeri je osvojila sedam ITF-ovih turnira u pojedinačnoj konkurenciji i osam u parovima. Godine 2017. igrala je u finalu parova juniorskog US Opena. Partnerica joj je bila Kineskinja Wang Xiyu.

Lea Bošković osvojila je sedam ITF-ovih turnira u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji

“To mi je najblještaviji rezultat. Nadam se da ću ga jednog dana ponoviti i u seniorskoj konkurenciji. Znam da to nije lako, ali nije zabranjeno sanjati. Pravi sportaš mora vjerovati i naporno trenirati”, kaže samozatajna 24-godišnjakinja koja se ne voli previše eksponirati.

Teniski poznavatelji kažu da ima popriličan potencijal i da tek ulazi u najbolju fazu karijere te da se od nje mogu očekivati jako ugodna iznenađenja, i to u bliskom razdoblju.

“Teško mi je o sebi govoriti i reći gdje su mi limiti. Idem korak po korak pa ćemo vidjeti kamo ću stići. Okvirni mi je cilj u novoj sezoni ući među 150 najboljih na WTA ljestvici. Mislim da je realno da napravim taj iskorak, a onda ću dalje razmišljati”, zaključila je simpatična Lea Bošković.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)