A sad veliki derbi: “Špansko može biti prvak, idemo po pobjedu protiv Mladosti”

Špansko dočekuje vodeću Mladost

Veliki derbi 4. NL – Središte Zagreb na rasporedu je u subotu u 17 sati.  Špansko u okviru 25. kola dočekuje vodeću Mladost.

Završna faza prvenstva bit će vrlo uzbudljiva. Naime, Zabočani su prvi na ljestvici s 58 bodova, Ravnice su druge s tri boda manje, dok je Špansko treće sa zaostatkom od deset bodova.

Mladost ima lijepu bodovnu prednost, no i vrlo nezgodan raspored. Zabočani idu na noge Španskom, ali i Ravnicama u 27. kolu. Uz to, Špansko u 28. kolu dočekuje Ravnice. Dakle, u sljedeća četiri kola puno toga će se rješavati.

Bilandžić: “Utrka za prvaka još nije gotova, Špansko mora pobijediti Mladost”

“Utrka za prvaka još nije gotova, u igri je još 18 bodova i sve je moguće. Naravno, Špansko mora pobijediti u derbiju da bi ostalo u igri za prvaka”, ističe predsjednik Španskog Filip Bilandžić, poznatiji kao Vinko.

Crveni su u sjajnoj formi. Bilježe šest uzastopnih pobjeda, deset u posljednjih 11 kola. No i Mladost je u pozitivnom nizu, Zabočani su upisali sedam pobjeda zaredom.

“U cijeloj sezoni Mladost je izgubila samo dvije utakmice, i to obje na domaćem terenu, a upravo je Špansko prvo uspjelo srušiti lidera u jesenskom dijelu sezone. Pobijedili smo 1:0, ali bili smo osjetno bolji. Domaćini su sami priznali da ih nitko nije tako nadigrao na njihovom travnjaku”, podcrtava predsjednik Španskog i nastavlja:

Bilandžić: “Imamo odličnu momčad i igramo najbolji nogomet u ligi”

“Slobodno mogu reći da smo mi sada još bolji. U međuvremenu smo se dodatno posložili, pojačali smo se u zimskom prijelaznom roku i sastavili doista respektabilnu momčad. To zorno pokazuju naši rezultati. Čvrsto vjerujem da ćemo na našem terenu dominirati i upisati nova tri boda.”

Zabočane će dočekati vrlo motivirana i nabrijana momčad Španskog, odličan travnjak i pune tribine.

“Pozivam naše navijače da se okupe u što većem broju. Trebat će nam njihova podrška, a vjerujem da ih nećemo razočarati. Očekujem dobru utakmicu i atraktivan nogomet. Stiže nam lider prvenstva, ali Špansko ima odličnu momčad i slobodno mogu reći da igramo najbolji nogomet u ligi”, uvjeren je Bilandžić, koji nam je u kratkim crtama iznio zaključke posljednje sjednice Uprave Španskog, koja je održana prošli tjedan.

Lojber: “Prava smo klapa”

“Konstatirali smo napredak kluba na svim poljima, od organizacije i poboljšanja klupske infrastrukture do podizanja kvalitete seniorske momčadi i omladinskih selekcija. Škola nogometa ide krupnim koracima naprijed. Moram istaći da direktor Dejan Katalinić, voditelj škole Almin Kulenović i njegova desna ruka Ivan Bošnjak rade jako dobar posao. Ekipirali smo i Upravu, sada je vrhunski posložena, tako da očekujemo daljnji rast kluba na svim razinama”, lamentira predsjednik Španskog.

U Španskom vlada jako dobra atmosfera. Optimistični tonovi mogu se zamijetiti na svim adresama, od čelništva i stožera do igrača.

“Imamo razloga biti optimistični. Objektivno, u jako dobroj smo formi, pobjeđujemo u nizovima i igramo dopadljiv nogomet. A i baš smo dobra klapa. Evo, vidite kako se družimo izvan terena”, kazao nam je kapetan Španskog David Lojber dok se zajedno sa suigračima opuštao u klupskom lokalu prateći utakmicu Lige prvaka.

Katalinić: “Plan je zadržati momčad na okupu i dovesti još dva-tri ciljana pojačanja”

Direktor Španskog Dejan Katalinić kratko je prokomentirao.

“Već dugo u klubu nije bila ovako dobra atmosfera. Stvorili smo odličnu momčad i vratili pobjednički mentalitet. Igrači dišu kao jedan, a očita je i sinergija momčadi sa stručnim stožerom i čelništvom kluba. Opet se u Španskom stvara dobra priča”, kazao je Katalinić, koji već radi na slaganju kadrovske križaljke za sljedeću sezonu:

“Plan je zadržati momčad na okupu i dovesti još dva-tri ciljana pojačanja. Već imamo neke mete, bit će lijepih vijest naljeto.”

Bilandžić: “Glavni cilj je plasman u viši rang natjecanja”

Predsjednik Bilandžić poručuje:

“Glavni cilj je plasman u viši rang natjecanja. Ako ne uspijemo to ostvariti već ove sezone, pokušat ćemo to napraviti sljedeće. Mislim da ćemo biti jedni od glavnih favorita. Ove nam je sezone problem bio što smo se ekipirali tijekom jesenskog dijela prvenstva, u tom razdoblju posijali smo neke bodove koje nismo smjeli, no u sljedeću sezonu ući ćemo na turbo pogon već od prvog kola. Međutim, o tom potom, sada je u fokusu derbi s Mladosti. Završnica prvenstva bit će i svojevrstan test karaktera”, upozorava Bilandžić i zaključuje:

“Pokušat ćemo pobijediti sve do kraja, pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za prvo mjesto. Ako ne bude, čestitat ćemo prvaku i nastaviti se ozbiljno pripremati za iduću sezone. Vjerujem u ovu momčad, Špansko može samo naprijed.”

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)