Špansko ima novog trenera, predsjednik grmi: “Bit ćemo turbo jaki, lovimo prvoligaška pojačanja”

Filip Bilandžić - Vinko i Tomislav Majko, predsjednik i novi trener NK Špansko

Sad je službeno: Tomislav Majko (39) povest će NK Špansko u novu sezonu.

“Zahvaljujemo Draženu Bobincu na svemu što je napravio u Španskom i želimo mu puno sreće u nastavku karijere. Odlučili smo da novog trenera potražimo u vlastitim redovima i odlučili smo se za Majka, koji je dosad bio trener naše juniorske momčadi”, poručio je predsjednik Španskog Filip Bilandžić, poznatiji kao Vinko.

Majko je podrijetlom Nuštarac, gdje je trenirao lokalnu Nosteriju, a potom je radio u Slogi Gredelj.

“U Španskom sam.dvije godine. Jednu godinu sam trenirao kadete i još jednu juniore. Čast mi je što mi je ukazano povjerenje da vodim seniore Španskog. Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje”, poručuje Majko, koji je završio HNS-ovu trenersku Akademiju i posjeduje UEFA-inu A licencu.

Tomislav Majko novi je trener Španskog

“Za Majka smo se odlučili zbog toga što je mlad i perspektivan stručnjak. Pokazao se uspješnim u mlađim selekcijama Radan je i moderan stručnjak, koristi nove tehnologije, a generacijski nije daleko od igrača u našoj seniorskoj momčadi. Dobro se adaptirao na Špansko, poznaje metode rada i način funkcioniranja našeg kluba. Igrači ga dobro poznaju tako da mu neće trebati previše vremena da pohvata konce”, ističe predsjednik Bilandžić.

Majko je svjestan što se od njega očekuje.

“Ambicije Španskog sasvim su jasne, a to je prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja. Mislim da su to realna očekivanja s obzirom na to koje uvjete imamo. Špansko ima odličnu momčad, fini miks iskusnih i mladih, potentnih igrača. Baš sam zadovoljan s rosterom”, kaže Majko.

Majko: “Napadamo naslov prvaka”

Treba li Špansko pokoje pojačanje za novu sezonu?

“Kvalitetan igrač uvijek je dobro došao, nećemo odbiti pravog igrača, ali iskreno mislim da je nama puno važnije zadržati momčad na okupu. Pokriveni smo jako dobro i zasad ne inzistiram na pojačanjima. Radije ćemo se posvetiti radu i uigravanju. Planiram igrati u sustavu 3-4-2-1. Želim imati dobar balans između napada i obrane. Čini mi se da je u prošloj sezoni to nedostajalo. I dalje ćemo igrati ofenzivno, napadački, ali s malo većom kontrolom u fazi obrane. U zadnjem kolu smo tako igrali i čini mi se da je to jako dobro funkcioniralo.”

Tijekom cijele sezone lajt motiv je bio nedostatak klasičnog centarfora. Špansko je stvaralo puno šansi, ali realizacija je znala štekati.

“Mislim da ćemo to riješiti s Antonijem Đurićem. On je bio vrlo perspektivni junior Dinama, igrao je Ligu prvaka mladih i tu više ne treba ništa dodavati. Spletom okolnosti nije napravio veliku karijeru. On individualnom kvalitetom daleko prelazi limite 4. NL, tu nema sumnje, no mora se pokušati što bolje fizički spremiti. Vjerujem da bi u tom slučaju izdominirao ligu. Učinit ćemo sve da mu pomognemo u tom nastojanju. Odličan je dečko i momčad ga je sjajno prihvatila”, kaže Majko, koji se slaže da je Karlo Althaller napravio veliki iskorak ove sezone.

Bilandžić: Bit ćemo turbo jaki, lovimo prvoligaška pojačanja”

“Bio je možda i najbolji igrač Španskog. Uostalom, prvi je strijelac momčadi, a vezni je igrač. Nije jedini koji se afirmirao, jako sam zadovoljan s napretkom većine mlađih igrača: Jurišić, Sabljić, juroš, Ivanuš… Oni iskusniji na čelu s kapetanom Lojberom, Sekulićem, Grubišićem, Manzinom, Ivezićem, Gašparićem, Jelavićem… opravdali su očekivanja. Jako puno očekujem od zimskog pojačanja Luke Kukrike. Radi se o odličnom igraču koji nam svojom kvalitetom i iskustvom može puno pomoći. Uglavnom, dobro ćemo se spremiti, mislim da smo baš jaki i da smo legitimni kandidati za naslov prvaka. Pokoje pojačanje ako dođe, bit će super, ali nema nikakvog imperativa u tom smislu “, podcrtava novi trener Španskog, a predsjednik Bilandžić dodaje:

“Nećemo dovoditi igrače samo da se dovede. To moraju biti istinska pojačanja, na višoj razini od igrača koje već imamo. Zasad ću vam samo reći da lovimo nekadašnje prvoligaške igrače. Da, dobro ste čuli. Samo takvi su bolji od ovih koje već imamo. Bit ćemo turbo jaki”, bombastično je zaključio Bilandžić.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)