Špansko zaključilo prvenstvo uvjerljivom pobjedom: Crveni će biti glavni favoriti sljedeće sezone

Špansko je pobijedilo Stražu 4:0 u posljednjem kolu 4. NL  Središte Zagreb – Podskupina A. Crveni su poveli u 21. minuti. Strijelac je bio Karlo Althaller na asistenciju Filipa Jelavića.

David Lojber povisio je na 2:0 u 76. minuti, a asistent je bio Althaller. Treći i četvrti pogodak postigao je Antonio Đurić, a kod oba pogotka asistent je bio Marko Sekulić.

Špansko je zaključilo prvenstvo na četvrtom mjestu. Crveni su skupili 55 bodova, dok su Ravnice osvojile prvo mjesto sa 71 bodom. Mladost iz Zaboka je druga sa 70 bodova, a Prečko je treće s 57 bodova.

Althaller prvi strijelac Španskog

Althaller završio je sezonu kao prvi strijelac Španskog sa 9 pogodaka. Mateo Jurišić postigao je 8, a Ante Sabljić i Lojber zabili su po pet pogodaka.

Četvrto mjesto solidan je rezultat, a ostaje dojam da se moglo napraviti i znatno više. Crvene je skupo stajao loš ulazak u prvenstvo, previše su zaostali za Ravnicama i Mladosti tako da je to teško bilo dostići unatoč odličnom učiniku u završnici jesenskog dijela sezone i u gotovo cijelom proljeću.

Treba podsjetiti da su Špančani u jednom trenutku imali 11 pobjeda u 12 uzastopnih kola. Pobjednički niz prekinut je u Sesvetskom Kraljevcu u 26. kola i tu su izgubljene sve šanse u borbi za naslov prvaka.

Špansko ima najbolju momčad lige

Prema mnogim mišljenjima, pa čak i glavnih konkurenata, Špansko je tijekom proljetnog dijela igralo najbolji nogomet u ligi. Crveni su pokazali kvalitetu u sudarima s glavnim konkurentima Ravnicama i Mladosti, oba puta su pobijedili Mladost i dvaput su remizirali s Ravnicama, no kiksali su u nekim utakmicama u kojima su bili izraziti favoriti.

Momčad se kompletirala u hodu i tu je bio najveći problem u jesenskom dijelu sezone, no u međuvremenu je stvorena vrlo kvalitetna i karakterna momčad koja bi u sljedećem prvenstvu trebala biti glavni favorit prvenstva. To je objektivna procjena.

Špansko ima čvrstu kralježnicu momčadi, fino izbalansiranu ekipu i gotovo da ne treba dodatna pojačanja. Možda tek jedno ili dva osvježenja kako bi se pojačala konkurencija.

Link na video:

https://app.veo.co/matches/20240601-match-1-lip-2024-a6d9acfb/

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)