Špansko nadigralo Ravnice, gosti jedva izvukli remi:: Crveni dali sve za pobjedu i sačuvali obraz

Špansko i Ravnice odigrali su 1:1 u derbiju 28. kola 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A. Strijelci su bili Dinko Trebotić u 9. minuti iz jedanaesterca i za Špansko Marko Sekulić u 54. minuti.

Unatoč brojnim spekulacijama i uličnim pričama prije susreta, Špansko je odigralo u pravom sportskom duhu.

Špansko sačuvalo obraz

Crveni su pokazali dostojanstveno i svim silama ìšli su na pobjedu koja njima nije previše značila u rezultatskom smislu jer su već prije dva kola izgubili sve šanse da se domognu prvog mjesta i plasmana u viši rang. No Špančani obraz ne prodaju lako i to su opet zorno dokazali.

Na tribinama se okupio  popriličan broj navijača i najviših dužnosnika Ravnica, ali i Mladosti. Naime, Zabočani su itekako bili zainteresirana strana u derbiju jer se bore s Ravnicama za naslov prvaka.

U prošlom kolu Mladost je pala u Ravnicama i zaostajala je tri boda, no i dalje ima bolji međusobni skor. Zabočanima je ostala nada da će Ravnice posijati bodove u zadnja tri kola, a najveća šansa za to bilo je upravo gostovanje u Španskom.

Sumnjiva situacija prije jedanaesterca

Iako je Špansko furiozno ušlo u utakmicu i u prvih nekoliko minuta stisnulo je goste visokim presingom, Ravnice su ipak povele u 9. minuti iz jedanaesterca, a strijelac je bio Dinko Trebotić.

Pogotku je prethodila sumnjiva situacija. Nakon brze kontre mnogima se činilo da je bilo zaleđe, no suci se nisu oglasili i akcija je završila jedanaestercem za Ravnice.

Špansko je prvo poluvrijeme bilo značajno bolje, Crveni su pritiskali iz petnih žila, stvarali su šanse, no opet je štekala realizacija tako da značajno bolju Iigru nisu okrunili golom.

Sekulić zakucao glavom

Međutim, izjednačujući gol visio je u zraku i pao je početkom drugog dijela. Marko Sekulić najviše je skočio i s vrha peterca glavom je zakucao loptu u mrežu u 54. minuti.

Špančani su tada još jače stisli i tražili su drugi pogodak. Ravnice su se u tim trenucima grčevito branile. Uglavnom su se spašavale izbijanjem lopte i zadržavanjem igre. Gosti su naposljetku izdržali pritisak i osvojili su njima zlata vrijedan bod.

Ako Mladost ostvari pobjedu u ovom kolu, Ravnice će imati bod više i morat će slaviti u zadnja dva kola za siguran konačni trijumf. Kako god, bit će zanimljivo ispratiti završnicu prvenstva.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)