Špansko u najjačem sastavu napada Ravnice: “Želimo srušiti lidera prvenstva i pokazati da smo najbolji”

Špansko u kompletnom sastavu dočekuje Ravnice u 28. kolu 4. NL Središte Zagreb – Podskupina A.

“Protiv Sesvetskog Kraljevca i posebice Zagreba nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača iz različitih razloga. Sada se svi vraćaju u pogon i bit ćemo osjetno jači”, ističe predsjednik Španskog Filip Bilandžić, poznatiji kao Vinko.

Špansko želi srušiti lidera

Nakon dvaju uzastopnih poraza Crveni su izgubili sve šanse za osvajanje naslova prvaka, no ipak će u bitnom utjecati na konačan rasplet utrke.

Ravnice su u derbiju prošlog kola svladale Mladost i odvojile se na tri boda razlike. Tri kola prije kraja prvenstva Ravnice imaju 64 boda, a Mladost 61.

20. Tironi

20. Tironi

Zabočani sada moraju sve do kraja pobijediti i nadati se da će Ravnice upisati barem jedan poraz. Objektivna šansa za to je gostovanje Ravnica u Španskom.

“Šteta je što nismo nastavili pobjednički niz jer bismo još imali šansu izbiti na prvo mjesto. Nesretno i nespretno izgubili smo u Sesvetskom Kraljevcu. Vodili smo i imali igrača više. Morali smo to dobiti, izgubili smo zbog naše gluposti, dopustili smo da nas domaćini isprovociraju i okrenu utakmicu u zadnjim minutama”, kaže predsjednik Španskog i nastavlja:

Pouke za sljedeću sezonu

“Moram priznati da me je taj poraz poprilično naljutio. Da smo to dobili, siguran sam da bismo slavili protiv Zagreba i sada bismo bili u realnoj igri za naslov prvaka. Bili smo u jako dobroj formi, najveći rivali priznavali su nam da igramo najbolji nogomet u ligi. No propustili smo šansu i to je završena priča. Moramo izvući pouke za sljedeću sezonu” , kaže Bilandžić i ističe:

Predsjednik Španskog Filip Bilandžić Vinko

Predsjednik Španskog Filip Bilandžić Vinko

“Nije nam svejedno kako ćemo završiti sezonu. Radi ukupne atmosfere pokušat ćemo pobijediti u sve tri utakmice, a posebice protiv vodećih Ravnica. To je derbi, utakmica koja može odlučiti o prvaku. Motivira nas činjenica što igramo protiv lidera i želimo pokazati da smo bolja momčad.”

“Napast ćemo naslov prvaka”

Čelni čovjek Španskog obećava u subotu (17:30) nogometnu feštu i najavljuje napad na prvo mjesto u sljedećoj sezoni.

“Ne želimo ponoviti pogreške iz ove sezone. Kasno smo se kompletirali, na početku prvenstva upisali smo nekoliko loših rezultata i to nas je skupo stajalo. Mladost i Ravnice su se odvojili i bilo ih je teško sustizati. U međuvremenu smo sastavili impresivnu momčad, proljeće nam je bilo jako dobro, no možemo mi i bolje. To ćemo pokazati već protiv Ravnica. Ne zanima nas kome što treba, ne zamaramo se kalkulacijama, želimo pobjedu i nadasve završiti sezonu u sportskom duhu”, poručuje Bilandžić i zaključuje:

“Zahvaljujemo Kataliniću na angažmanu, tražimo novog sportskog direktora”

“Zadržat ćemo kralježnicu momčadi i dovest ćemo još pokoje pojačanje. U sljedeću sezonu želimo od prvog kola ući furiozno. Pojačat ćemo se i na sportsko-upravljačkoj razini. U pregovorima smo s novim sportskim direktorom. Naime, Dejan Katalinić odlučio je napustiti funkciju direktora. Sporazumno i u prijateljskom tonu raskinuli smo suradnju. Zahvaljujem mu na angažmanu i trudu, napravio je stvarno dobar posao. Dao je veliki obol u stvaranju ove doista vrlo potentne momčadi Španskog koja će sljedeće sezone biti legitiman kandidat za naslov prvaka.”

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)