Prijelomna utakmica jeseni za Špansko: “Znamo da smo dobri, idemo pobijediti Ravnice”

Špansko u subotu (14:00) gostuje kod Ravnica u 13. kolu 4. NL Središte Zagreb.

Nakon nesretnog domaćeg poraza (0:1) od Zagreba u prošlom kolu, može se reći da je to prijelomna utakmica za Špansko.

Derbi s Ravnicama možda je i zadnja šansa za Špančane da zadrže priključak s vodećima i ostane u realnoj igri za osvajanje naslova prvaka.

Prijelomni derbi s Ravnicama

Naime, Špansko je trenutačno na osmom mjestu s deset bodova zaostatka za Mladosti iz Zaboka, koja je na prvom mjestu s 27 bodova.

S druge strane, Ravnice su treće s 25 bodova i dakako da ima aspiracije za osvajanje naslova prvaka. Nakon visokog poraza u prošlom kolu na gostovanju u Zaboku, okršaj sa Špančanima njezinim igračima bit će prilika za iskupljenje, ali i za zadržavanje koraka s Mladosti i drugoplasiranim Golubovcem

Dakle, gradski derbi iznimno je važan za obje momčadi, i u bodovnom, i u psihološkom smislu.

“Poraz protiv Zagreba dosta nas je potresao. Mislim da nismo zaslužili izgubiti, štoviše, zaslužili smo pobijediti. Imali smo četiri velike šanse, zatresli smo dvaput vratnicu i jednom gredu, dok je suparnik praktički iz drugog udarca na naša vrata pred kraj susreta postigao pobjednički pogodak”, kaže kapetan Španskog David Lojber i ukazuje na akutni problem Špančana.

“Igramo dobro, muči nas realizacija”

“Nažalost, nismo bili mirni pred vratima suparnika, opet nas je skupo stajala loša realizacija. Baš nas to muči. Kad ne iskoristiš šanse, obično stigne kazna. Kad ne zabiješ, primiš. To je tako u nogometu.”

Lojber ističe:

“Ta nas je pobjeda mogla puno dići jer su Ravnice izgubile od Mladosti. Uhvatili bismo priključak za vodećima. Ovako smo opet daleko, ali ništa nije izgubljeno. Kad bismo u posljednja tri kola jesenskog dijela prvenstva pobijedili, počevši od Ravnica, moglo bi biti nešto.”

Nije nerealno jer igra Španskog osjetno je bolja od rezultata.

“U zadnje vrijeme u polju igramo odlično. I protiv Zagreba smo dominirali praktički cijelu utakmicu, iako nismo bili kompletni, nedostajali su nam neki bitni igrači. Stvarali smo šanse, no nikako nismo mogli zabiti. Nadigrali smo kao nitko Mladost u Zaboku. Tu smo imali sreću postići pogodak, iako smo opet puno toga promašili i mogli smo uvjerljivije slaviti. Ali dobra igra daje nadu da ćemo proraditi i u realizatorskom smislu.”

“Imamo kvalitetu, idemo pobijediti Ravnice”

U čemu je problem? Jasno je da Španskom nedostaje iskusan centarfor, o tome smo već pisali, ali svaki igrač trebao bi pogoditi okvir gola u matnim situacijama. Protiv Zagreba se promašivala čak i prazna mreža s pet-šest metara.

“Ne znam, možda smo malo prenervozni u završnici jer želimo što prije zabiti, pa kada se to ne dogodi, ulazimo u neki stres. Očito je da moramo biti mirniji, koncentriraniji i strpljiviji. Dobro smo radili ovaj tjedan na treninzima, a još je važnije što nam se momčad konačno kompletirala i sad ćemo biti još jači”, poručuje kapetan Španskog i poentira:

“Nema smisla plakati za propuštenim šansama, idemo dalje s puno samopouzdanja jer znamo da smo dobri i da imamo kvalitetu. Protiv Ravnica idemo na pobjedu, nema se tu što kriti i kalkulirati”, zaključio je Lojber.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)