Trener Španskog o borbi za naslov prvaka: “Trebamo centarfora, ali imamo igru. Zabočani kažu da ih nitko nije tako nadigrao”

Trener Španskog Dražen Bobinec najavio je predstojeće ligaške okršaje i odgovorio na pitanje može li se Špansko uključiti u utrku za prvaka 4. NL Središte Zagreb…

Špansko se pobjedom u prošlom kolu u derbiju protiv prvoplasirane Mladosti u Zaboku vratilo u igru za najviše pozicije.

Špančani su trenutačno peti sa sedam bodova zaostatka za liderom i u sljedeća dva kola dočekuju Sesvetski Kraljevec i Zagreb, a potom ih čeka derbi s drugoplasiranim Ravnicama.

Kako u međuvremenu Mladost dočekuje Ravnice, može se reći da će sljedeća tri kola umnogome utjecati na rasplet bitke za jesenskog prvaka, a možda i cijelog prvenstva. Može li se Špansko, koje u posljednja četiri kola bilježi dvije pobjede i dva remija, uključiti u lov na naslov prvaka?

“Jako nam nedostaje centarfor”

“Čujte, ja nisam bio baš za ganjanje prvog mjesta”, priznaje trener Španskog Dražen Bobinec i nastavlja:

“Istina je da smo složili solidnu ekipicu, ali jako nam nedostaje klasični centarfor, prava špica. To se osjeti, pati nam realizacija. Neke utakmice odigrali smo fenomenalno, ali promašili smo puno šansi.”

Špansko pobjeđuje u derbijima, no u manjim utakmicama prosulo je dosta bodova.

“Da, u derbijima igramo jako dobro, te utakmice odigrali smo najbolje, a kiksali smo protiv uvjetno manjih klubova. To moramo popraviti jer zna se da se na malim utakmicama osvajaju prvenstva.”

Kako to tumačite?

“Za derbije nije potrebna neka posebna motivacija, na takvim utakmicama svi igrači daju maksimum. Teže ih je motivirati protiv manjih. Bitnu ulogu igraju i tereni”, upozorava trener Španskog i pojašnjava.

“Imamo mladu i motoričnu momčad, volimo se nadigravati. Gajimo tehničku igru, igramo od noge, inzistiramo na posjedu i kombinatorici. Forte nam je tranzicija i pas igra. Kada je teren dobar, lopta nam je brža i točnija. Puno je teže tako igrati na lošijim travnjacima. Nije da nemamo plan B, ali nismo momčad koja ide na preskakanje igre.”

“Najviše me peče poraz od Ivančice”

Bobinec ističe da je zadovoljan dosadašnjim učinkom i igrom svoje momčadi.

“Odigrali smo nekoliko odličnih utakmica, na momente smo igrali fenomenalno. Baš onako kako želim da igramo. No izgubili smo ili odigrali neke utakmice koje smo morali dobiti po broju šansi. Recimo, protiv Prečkog. Najviše me peče poraz od Ivančice, to je jedna od najslabijih momčadi u ligi. To smo morali pobijediti. Da smo još samo tu uzeli tri boda, zaostajali bismo tek četiri boda za liderom prvenstva.”

Ipak, Špansko je značajno diglo formu i nanizalo četiri utakmice zaredom bez poraza.

“Taj niz jako nas je digao na psihološkom planu. Momčadi je poraslo samopouzdanje i podiglo vjeru u vlastite mogućnosti. Igrači su počeli vjerovati u sebe, to je bio najveći problem.”

Zabočani kažu da ih nitko nije tako nadigrao”

Bobinec ističe da je na tom planu pobjeda u Zaboku odigrala veliku ulogu. Logično je očekivati da Špansko nakon te pobjede još naraste.

“I s bodovnog i sa psihološkog aspekta to je jako bitna utakmica. Odigrali smo odlično i nanijeli prvi poraz Mladosti ove sezone. Opet smo promašili četiri-pet sjajnih šansi u prvom poluvremenu. Bili smo dominantni, trebali smo uvjerljivije slaviti. Domaćini su nam kazali da ne pamte kada ih je netko tako nadigrao na njihovom terenu”, poentira Bobinec i opet se vraća na problematiku realizacije.

“Jedan pravi centarfor najviše nam nedostaje. Nadam se da ćemo u zimskom prijelaznom roku pronaći neko rješenje. Zasad na toj poziciji koristimo Lojbera, Mršića  ili Vrančića, a oni su po vokaciji krilni ili vezni igrači.”

‘Svestrani smo i dinamični, golove postižemo sa svih pozicija”

Bi li dovođenje klasične špice bilo dovoljno da se Špansko uključi u borbu za prvaka?

“Trebamo možda još jednog igrača, ali u principu imamo sve osim centarfora. Svestrani smo i dinamični, golove zabijamo sa svih pozicija. Zadnja dva postigli su lijevi i desni bočni. Izlazimo visoko, svi sudjeluju u građenju napadačkih akcija. To nam je značajna prednost.”

Ako Špansko želi zadržati priključak za vrhom, pobjede protiv Sesvetskog Kraljevca i Zagreba su imperativ.

“Ne smijemo se uspavati, pobjedu protiv Mladosti moramo potvrditi u te dvije utakmice jer inače trijumf u derbiju neće puno značiti. Pristup mora biti isti. Znam da neće biti lako, Kraljevec ima dobru momčad, odličnog vratara koji kada ima svoj dan može zaključati vrata. Znam to dobro, Jurić-Bare nekoć mi je bio suigrač. Sa Zagrebom se nikad ne zna, igra toplo – hladno, nikad ne znate kako će odigrati. Imaju igrače, ali oni imaju i neke druge probleme.”

“Borit ćemo se za naslov prvaka iz petnih žila”

Potom slijedi okršaj s Ravnicama…

“Mislim da su Ravnice uz Mladost najveći favorit za prvo mjesto. Imaju jaku momčad, nekoliko afirmiranih igrača. Žele se odmah vratiti u viši rang. Mladost je i dalje prva, ima snažnu momčad, financijski je najjača i realno je reći da ostaje glavni favorit. Mi ćemo vrebati iz prikrajka i pokušati im pomutiti račune. Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu, borit ćemo se iz petnih žila pa ćemo vidjeti kako će to završiti’, zaključio je trener Španskog.

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)