Na Kajzerici su derbi veteranske premijer lige odigrali Lokomotiva i Špansko Mark-bau.

Na Kajzerici su derbi veteranske premijer lige odigrali Lokomotiva i Špansko Mark-bau.

S jedne strane Lokomotiva sa sjajnim pojedincima i nadaleko poznatim imenima u svijetu nogometa a s druge strane prava kvartovska momčad u kojoj se dosta igrača poznaje od mlađih uzrasnih ktegorija u NK Španskom.

Od samog početka se vidjelo da će to biti pravi natjecateljski  dvoboj. Prvo poluvrijeme je proteklo u vrlo dobroj igri sa obje strane. Iako su prvu polupriliku imali igrači Lokosa Špančani su preuzeli posjed i bili su opasniji takmac. Nažalost nisu uspjeli naplatiti bolju igru jer je nedostajalo malo mirnoće u završnici. Kumovala je tome i jaka kiša koja je padala cijelu utakmicu. I kada se činilo da gol Španskog visi u zraku zabili su Lokosi. Nakon jednog kornera su odigrali kombinaciju te je Jerko Leko ostao sam na 16 metar iskosa i pogodio suprotnu “malu mrežicu”.

Do kraja poluvremena Špansko nije uspjelo ponovno preuzeti konce igre i vratiti dominaciju. Lokomotiva je u tom razdoblju bila bolja ali do poluvremena nije bilo promjene rezultata. Otvaranje drugog dijela ponovno je pripalo Španskom. I ponovila se priča iz prvog djela. Prvo su igrači Španskog promašili čistu priliku za izjednačenje. Potom se dogodila velika pogreška glavnog suca. Naime nakon ubačaja iz prekida igrač domaćih igra rukom u 16-ercu ali sudac umjesto na bijelu točku pokazuje da je lopta za vratara domaćih. I dok su igrači Španskog prosvjedovali Lokosi izvode brzu akciju i postižu pogodak.

Nakon toga utakmica postaje jako nervozna i na trenutke jako blizu ekscesa. Špansko je bacilo sve u napad a iskusna momčad kakva Lokomotiva jest to kažnjava sa još dva zgoditka do kraja. Nažalost jako dobru utakmicu kakve se nebi posramile ni ozbiljnije seniorske lige je svojim previdom upropastio sudac. Lokomotiva u doigravanje ulazi s prve pozicije a Špančani se mogu nadati da će u sljedećem srazu ovih takmaca imati više mirnoće u završnici. Sve u svemu sjajna utakmica na Kajzerici koja je opravdala epitet derbija.

Krešimir Bakula

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)