Trnje je u Španskom prosječnom igrom jedva pobijedilo.

ŠPANAKO – TRNJE 1:2 (1:1)

ZAGREB – Igralište u Španskom. Bez gledatelja. Glavni sudac: J. Jović (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Rašić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: G. Jović (Zagreb). Delegat: Crnojević (Novska).




STRIJELCI: 1:0 – Ljubičić (12) 11 m, 1:1 – Guja (23), 1:2 – Svetić (90+1).

ŠPANSKO: Gujić 6,5, J. Bajan 6, Strmečki 5 (od 46. Golubić 5,5), Tarle 6 (od 46. Ćurković 5,5), Glavinić 6, Ljubičić 6,5, Klarić 6, Milinović 6, B. Bajan 5,5 (od 76. Gavria -). Trener Miha Vukelić 6.

TRNJE: Gudelj 6,5, Ribić 6, Džijan 6, Marić 6,5, Kćira 6, Svetić 7, Gašparac 6 (od 76. Mandić -), Lipovac 6 (od 68. Pavlek 6,5), Darojković 6, Poldrugač 6 (od 76. Marelja -) Guja 7. Trener Vidović 6,

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Marko Guja (Trnje).
Isključeni Džijan (Trnje) u 67. i Ivezić (Špansko) u 85. zbog drugog žutog kartona.

Trnje je teško, ali baš doslovce teško pobijedilo u Španskom u prvoj minuti sučeva dodatnog vremena, kada se već činilo kako gosti možda neće osvojiti tri boda, protiv realno slabijeg domaćina. Gotovo istodobno došle su informacije o pobjedi Jaruna i Kurilovca u gostima, u Vrbovcu odnosno Stenjevcu, tako da je bodovna razlika između trećeplasiranog Trnja i njegovih konkurenata na prvom i drugom mjestu ostala kao i do sada. S tim da oba suparnika imaju po utakmicu manje od Trnja, pa poslije tih odigranih susreta razlika može biti i veća od sadašnja tri odnosno četiri boda.
Poslije utakmice dogodio se zanimljiv susret s najboljim igračem i strijelcem Trnja Markom Gujom (31) koji je odigrao odlično prvo i prosječno drugo poluvrijeme, no u oskudici posebno istaknutih igrača, Guja je ponio vijenac najboljeg.
“Bit ćemo prvaci”, uzviknuo je Guja, bez pitanja o tome i taj svoj poklič opravdao sljedećim argumentima: “Imamo najbolju momčad, imamo najboljeg trenera i imamo najbolju upravu.”
Ako i jest tako, Guja nije bio, barem danas, potpuno u pravu: Trnje nije igralo ni prosječno dobro, osobito u početku, Špansko je igralo slabo, bez obzira na povratak Ljubičića. Relativno visoka ocjena utakmici proizlazi iz toga što je bila sadržajna: 11-erac, kartoni, isključenja, velika borbenost i rezultatska odluka pri samom kraju. Čak i ono što što se u današnjim koronarnim prilikama ne broji i nije reklama u borbi protiv virusa, davalo je pečat. Izvan ograda stadiona okupilo se oko stotinu navijača, po lijepom i sunčanom vremenu, što je dokaz i neizmjerne odanosti nogometu.
Ono što nije išlo u prilog, to je nevjerojatno loš teren: kvrgav, suh i odbijajući, na njemu se nije znalo što je potez, a što slučajnost. Ako smo prije pola stoljeća ismijavali Laduč i Zdence Brdovečke, danas se to mirne duše može reći za dva mjesna odbora gradskog naselja Špansko s 24.000 stanovnika, pripadajućeg gradskoj četvrti Stenjevec. Kakav samo stadion i hibridni travnjak ima Zaprešić, tek s tisuću stanovnika više od Španskog.
Razgovor s Gujom nije prestao s njegovim usklicima, upravi, treneru i igračima Trnja. Mirno je saslušao drugo mišljenje: Trnju nedostaje jedan vezni igrač, znalac koji će vas znati uposliti upotrebljivim loptama koje ćete vi potom sigurno pretvoriti u golove. Svaka čast pridošlom Antunu Svetiću, no i dalje se morate ubitačno tući za prigode, a onda ih krajičkom snage pretvarati u pogotke. “Da, kad bih imao pravog dodavača zabio bih 30 golova”, na trenutak je prekinuo Guja. Potom je nastavio slušati: samo jedan je zimus bio slobodan, s obzirom da više nema zimskog prijelaznog roka. Kustošija je neočekivano dala papire svom veznom Mateju Kelavi, ali je on otišao u Jarun. S njim biste dali 30 golova. Vidite, ni Orijent ni Opatija ne mogu igrati bez jednog sličnog, Ivora Weitzera. Mogu igrati, ali neće biti prvaci Druge HNL. Ima još takvih primjera. Nećete ni vi biti prvaci, jer nećete sve moći sami!
Guja se nije dao i opet je ponovio: “Bit ćemo prvaci”, što možda govori o nekoj posebnoj atmosferi u trnjanskom klubu.
Mihu Vukelića, trenera Španskog, oduševila je činjenica da se vratio Ivan Ljubičić(29). Jesensku polusezonu odigrao je u Austriji i za Špansko je opet registriran tek 3. ožujka. Ljubičić je bio igrač mnogih klubova, Prvu HNL je igrao u NK Zagrebu. Bio je i u Dinamu. Špansko više zanima sljedeća utakmica s Vrapčem na svom kvrgavom terenu, nego što je odjeknuo minimalan poraz od Trnja. Ispasti i tako vjerojatno neće i sada je važno “maznuti” susjede.

Izvor: SportNews.hr

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)