Špansko rutinski protiv Poleta: Četvrta pobjeda zaredom Crvenih

Špansko je pobijedilo Polet 3:1 u 17. kolu 4. NL Središte Zagreb.

Zaslužena pobjeda Crvenih, koji su cijelu utakmicu dominirali, kontrolirali igru i stvorili osjetno više šansi od suparnika.

Špančani su poveli u 15. minuti iz jedanaesterca. Siguran izvođač bio je Karlo Althaller. Gosti su izjednačili u 29. minuti golom Tomislava Gotovca.

Špansko rutinski protiv Poleta

Špančani su ponovno poveli u 50. minuti. Strijelac je bio Roko Ivezić, koji se najbolje snašao pred vratima gostiju tako što je s druge vratnice atraktivno pogodio mrežu suparnika drop-kickom, najtežim udarcem u nogometu, nakon kornera s desne strane.

Na 3:1 povisio je u David Lojber u 65. minutu. Kapetan Španskog praktički je riješio pitanje pobjednika. Nakon njegova pogotka utakmica je ušla u mirniju kolotečinu. Crveni su stali na loptu i rutinski zadržali vodstvo do posljednjeg sučevog zvižduka.

Četvrta pobjeda zaredom

To je četvrta ligaška pobjeda Španskog zaredom. U posljednjih pet kola Špansko bilježi četiri pobjede i remi, a u posljednjih 12 kola ima samo jedan poraz Trend koji dovoljno govori sam za sebe.

Špansko trenutačno ima 30 bodova i drži četvrto mjesto. Golubovac je prvi s 39 bodova, a druga je Mladost iz Zaboka s 37 bodova, no Zabočani imaju utakmicu manje. Mladost sutra dočekuje Prečko.

Lov na prvo mjesto

Špansko u sljedećem kolu očekuje susjedski derbi, Crveni gostuju u Prečkom, a potom dočekuju Odru. Pobjede su imperativ ako se žele umiješati u borbu za prvaka.

Ulaznost forme budi veliki optimizam. Kako Špančani igraju i s obzirom na to da su dovedena ozbiljna pojačanja u zimskom prijelaznom roku, prvo mjesto nije nemoguća misija.

0

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)