Luka Novokmet podigao Špansko na noge: Zvijezda The Voicea oduševila publiku

Sinoć je bila sjajna atmosfera u NK Špansko. Ali ne na tribinama ili terenu, već u obnovljenom i znatno proširenom klupskom lokalu.

„Luka, Luka, Luka…“, grmjelo je kao da gledamo izlazak na binu kapetana Vatrenih. Atmosfera je mirisala na smjesu nogometnog derbija i gostovanja neke slavne rock-zvijezde.

VIDEO Luka Novokmet uživo nastup u lokalu NK Špansko

„Priznajem da sam malo zatečen tako dobrom reakcijom publike. Nisam to očekivao“, skromno nam je kazao finalist hrvatskog The Voicea Luka Novokmet (25), zvijezda večeri na službenom otvorenju sada već impozantnog ugostiteljskog objekta, koji će povećati uslugu i omogućiti ugodniji boravak brojnim roditeljima dok čekaju završetak treninga ili se jednostavno žele malo opustiti.

Luka Novokmet nastupio u NK Špansko

Nakon niza godina stagnacije i krize, NK Špansko napreduje ubrzanim korakom na svim razinama; sportskim, upravljačkim i infrastrukturnim. Povratak dobre atmosfere u klub i oko njega jedan je od ciljeva kluba. NK Špansko želi opet postati mjesto okupljanja i ugodnog bivstvovanja žitelja kvarta, a u tu svrhu poslužio je i nastup zvijezde The Voicea.

Markantni Špančanin pripremio je zanimljiv set, uglavnom pop-rock repertoar. U nekoliko navrata podigao je na noge goste.

„Hvala publici i navijačima, njihova podrška puno mi znači. Osjećao sam se jako dobro. Nadam se da će u takvom izdanju biti i u subotu. Otpjevat ću jednu noviju pjesmu jednog hrvatskog glazbenika, vidjet ćemo kako će to izgledati“, otkrio nam je Luka, koji u sat i 15 minuta pokazao da se nalazi velikoj pjevačkoj formi.

„Nisam mogao dulje pjevati zbog predstojećeg nastupa u završnici The Voiceu. Ipak sam morao sačuvati glasnice. Nekom drugom prilikom odužit ću se klubu i publici. Hvala predsjedniku Španskog Filipu Bilandžiću što mi je dao prostor i omogućio ovakav nastup“, kazao je samozatajni Luka, apsolvent prava koji ne voli previše pričati o sebi.

Fakultet u prvom planu

„Ne znam kakav sam pjevač, neka drugi sude o tome. Glazbom se ozbiljnije bavim tek u zadnjih godinu dana. Dotad je to bilo sve ovlaš i bez nekih posebnih ambicija“, kaže Luka i priznaje da ipak razmišlja o pjevačkoj karijeri.

„Moram završiti fakultet, to je prioritet. Tata će se tek onda smiriti i prestati prigovarati, ha, ha, ha… Mama ne mora brinuti, svjestan sam da je diploma važna, a pjevanjem ću se usput baviti, pa ću vidjeti kamo će me to sve odvesti.“

Kako god, mladi pjevač emotivnim je izvedbama osvojio publiku širom Hrvatske. Stekao je brojne navijače i simpatizere, pogotovo u zagrebačkom kvartu u kojem je odrastao.

I staro i mlado sa svih strana Španskog došlo je pogledati unplugged nastup zvijezde iznimno popularnog pjevačkog showa na državnoj televiziji, koji predstojeći vikend ulazi u završnu fazu.

Zvijezda The Voicea

Ostalo je samo 16 natjecatelja koji će u nastavku natjecanja svoje vokalne sposobnosti prezentirati pjevanjem uživo. Sudeći prema nastupu i reakcijama publike u fino popunjenom klupskom lokalu, Luka ima jako dobro šanse proći u četvrtfinale, pa možda i na kraju trijumfirati. Za to će mu trebati i pomoć publike jer u završnici osim stručnog žirija glasuju i gledatelji.

„Teško je reći tko je najbolji, mislim da su svi koji su ušli među 16 talentirani za pjevanje. Svatko ima neku svoju prednost. Vjerujem u sebe i nadam se ću pružiti maksimum, a onda ćemo vidjeti što će biti“, poručuje Luka, na čijem su se nastupu okupila znana i neznana imena društvenog života Španskog, ali i puno šire.

Pionir Španskog i kadet Dinama

Nastup su pohodili brojni poznati novinari, bivši nogometaši, treneri, sportski djelatnici, glazbenici, gospodarstvenici… Osim što je Špančanin, Luka je i nekadašnji pionir NK Špansko, a bio je i vrlo perspektivni kadet Dinama, iako Luka o tome nerado govori jer to shvaća kao pretjeranim hvaljenjem.

Međutim, to ne kažemo mi, već njegov bivši trener u Dinamu – Fabijan Komljenović, proslavljeni napadač Modrih i Rijeke, strijelac prvog gostujućeg pogotka Vatrenih, a danas ugledan trener i stručnjak.

„Mogu potvrditi da je Luka bio doista vrlo talentiran. Da nije tako, ne bismo ga ni zvali u Dinamo. Pamtim ga kao vještog driblera i fino odgojenog mladića“, prisjetio se Koma i nastavlja:

„Bio je u generaciji s Benkovićem i Ćorićem, doista jedan od boljih. Nedostajalo mu je malo više upornosti i želje da uspije u nogometu. Brzo je izrastao, pa je i to dosta utjecalo. Odlučio se krenuti drugim putem, upisao je pravni fakultet, a očito je da je multitalentiran. Iznenadio sam se kada sam ga vidio da nastupa na The Voiceu. Doista izvrsno pjeva! Već sami ulazak među 16 veliki je uspjeh, ali tko zna, možda na kraju i pobijedi“, kaže popularni Koma i prisnažuje:

Gorljiv i senzibilan

„Nisam ekspert za pjevanje, ali čini mi se da ima jako dobre vokalne sposobnosti. Na slušatelje prenosi specifičnu emociju, što je možda i najvažnije. Takav je bio i kao nogometaš. Gorljiv i senzibilan u istom vrijeme. U svakom slučaju, želim puno sreće u nastavku natjecanja. Držim mu palčeve“, zaključio je Koma, a za koga će Luka reći:

„Strog, ali pošten i iznimno stručan. Možda i najbolji trener koji me je trenirao. Igrali su mu samo najbolji. Osim nogometnim vještinama, naučio nas je disciplini i poštovanju. Kod njega nije bilo mrdanja. Posložio nas je kao vojsku i zbog toga smo imali puno uspjeha. Koma mi je ostao u jako lijepom sjećanju.“

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)