NK Špansko u 4. NL Središte sa igračima iz svoje škole nogometa

NK Špansko, klub bogate povijesti sa zapadnog dijela grada ove će sezone biti član 4. NL Središte Skupina A. Nemamo baš puno klubova iz Zagreba koji su duži period nastupali u 2. HNL i na svojim kvartovskim terenima ugostili splitski Hajduk  u službenoj kup utakmici.

Prošlu sezonu crveni su igrali 3. HNL Središte i završili na posljednjem mjestu koje vodi u niži rang i u pravilu donosi i hrpu promjena u klubu. Jedna je odlazak većine igrača, a druga je dolazak novog trenera i promjena klupske politike.

Iz tog razloga popričali smo sa Milanom Marinićem, novim trenerom nogometnog kluba Špansko.

Milane, kako teku pripreme za sezonu koja nam je pred vratima?

Okupili smo se 02.08.2021. i od tada treniramo četiri puta tjedno. Svaki trening na raspolaganju imam dvadesetak igrača od kojih je dio juniora godišta 2003./2004.

Jeste li odigrali koju pripremnu utakmicu?

Po planu smo trebali odigrati do sada dvije utakmice no obje smo morali otkazati jer se protivnici nisu mogli skupiti.  Sva sreća nas ima dovoljno pa mo mogli igrati međusobno.

Kakav je kadar?

Većina igrača iz prošle sezone je otišla. Pristupili su nam Lekić, Ceraj, Topić, Nikolić, Švigir, Bogović, Pavletić…. Zahtijevat ću brz i sadržajan nogomet, siguran sam da će se igrači to truditi ispoštovati, a kako će ispasti vidjet ćemo kad krene borba za bodove.

Planovi za narednu sezonu?

NK Špansko se želi približiti kvartu. Želimo doselektirati kvalitetne, karakterne igrače koji su vezani uz klub i dati priliku igračima iz naše nogometne škole. Dugoročni planovi su stabilizacija kluba na svim razinama i rad na pozitivnom okružju koje će privući karakterne i pozitivne ljude koji žele pomoći klubu na bilo koji način.

Slično ste pokazali sa veteranima koji se natječu u Premier ligi i čiji ste igrač.

Veterani su prava klapa, većina je ili odrasla u klubu ili u kvartu i imamo odlične rezultate. To je recept koji ćemo slijediti i u seniorima.

Prvo kolo dočekujete također novog ligaša NK Blato, samo što su oni u tu ligu ušli zbog odličnog plasmana. To je prilika da vidimo novo Špansko?

To je sigurno utakmica koja neće biti otkazana

Ali nestrpljivi nas mogu doći pogledati u subotu na igralište NUR-a gdje ćemo sa domaćima odigrati generalku pred novo prvenstvo.

Izvor: ZG Nogomet

Podijeli:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)